La nova façana del Parc Audiovisual

10/06/2010 | 1 comentaris

Zoom Ampliar / Més imatges

Quan m'ha caigut a les mans l'edició d'aquest mes del "Visquem Terrassa" m'ha causat un gran impacte la recreació a la portada de la futura façana del Parc Audiovisual. De fet, la imatge d'aquest edifici vetust, situat en un lloc de nom tan idíl·lic com el Pla del Bon Aire, ja des de sempre m'havia fet mal a la vista. Com se li havia pogut acudir a algú construir un edifici tan horrorosament lleig en una zona tan valuosa des d'un punt de vista paisatgístic? Suposo que hem de buscar la raó en la finalitat per la qual va ser construït. En efecte, l'Hospital del Tòrax era un sanatori dedicat al tractament de malalties respiratòries i, per tant, el "bon aire" de la zona alguna influència devia tenir en decidir-ne la ubicació. Fa un bon grapat d'anys que els avenços de la medicina van fer innecessari disposar d'un equipament sanitari com aquest i per això m'havia fet esperances que algun dia sucumbiria a l'explosió d'unes calculades dosis d'explosius, i els terrassencs podríem recuperar el patrimoni paisatgístic dels nostres avantpassats.

Malauradament, no fou aquest el destí que li buscaren els nostres càrrecs electes, sinó un de ben diferent: havia de ser l'embrió d'un parc d'empreses dedicades a la tecnologia audiovisual. No entraré en polemitzar si aquesta línia d'actuació pot ser o no la més eficient a l'hora de crear riquesa i llocs de treball a la nostra ciutat. El que sí que puc afirmar és que aquesta ubicació no aportava cap valor afegit en el cas de la creació del Parc Audiovisual, com sí que ho va aportar en el moment de la creació de l'Hospital del Tòrax. Aquest projecte empresarial podia haver-se implantat a qualsevol altre zona de Terrassa que disposés del mateix espai de zona industrial, i segurament amb unes despeses menors.

Considero un greu error, per tant, la decisió d'instal·lar-lo allí i deixar perdre la oportunitat de recuperar el patrimoni paisatgístic del nostre Pla del Bonaire, i més quan el Pla Territorial Metropolità ha donat a aquesta zona un cert nivell de protecció difícilment compatible amb els usos del Parc Audiovisual.

La decisió d'invertir 4,8 milions d'euros de diners públics en l'arranjament de la coberta i de la façana d'aquest edifici segueix anant en la direcció equivocada. Segurament perquè aquests 4,8 milions d'euros invertits en la coberta i façanes d'aquest edifici seran molt poc eficients alhora de crear riquesa a Terrassa, cosa bastant necessària per contrarestar els efectes de la crisi. Potser també seria hora de replantejar-nos la viabilitat d'aquest projecte que havia de tenir una forta implicació privada i que segueix necessitant de fortes injeccions de diner públic per subsistir.

Però, a més, si el projecte consisteix en deixar la façana en tal i com surt a la portada del "Visquem" la cosa es pot convertir en un gran disbarat. Us heu fixat en els colors cridaners que tindrà? Us imagineu aquests colors aplicats al mastodòntic edifici del Pla del Bon Aire? Sense comentaris. Crec que pot significar un greu atemptat al paisatge i al bon gust. Mentrestant, els espais naturals dels voltants d'aquest edifici, que per a molta gent són molt més valuosos, seguiran degradant-se dia a dia, sense que ningú se'n recordi d'invertir-hi ni un sol euro.

 

Pep Monterde

GPENAT - ADENC

 

Comentaris

#1 http://coachsfactoryoutletonl

http://coachsfactoryoutletonline.webs.com/ coach factory outlet online
http://www.newmichaelkorspurses.net/ cheap michael kors purses
http://www.mk-mmichaelkorsoutlet.net/ michael kors outlet usa
http://www.guccishoesoutletfactory.net/ gucci shoes uk
http://www.northsfaceoutletonline.net/ north face jackets outlet
http://www.monsterobeats.net/ beats by dre pro
http://www.coach-storeonline2013.net/ coach store online
http://coachoutletsusa.tumblr.com/ coach outlet online
http://www.coachbagsc.com/ coach outlet online coach outlet
http://coachfactoryshop.webs.com/ shop.coachfactory.com coachfactory.com/shop
http://michaelkorssale.tumblr.com/ michael kors usa michael kors outlet online

Envia un nou comentari

  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format

Mollom CAPTCHA (play audio CAPTCHA)
Tecleja els caràcters que veus a la imatge. Si no ho pots llegir, desa el formulari i es generarà una nova imatge. Pots usar majúscules i minúscules.