Enguany la Festa del Riu celebra el dia de l'arbre

04/05/2017 | 0 comentaris

Festa del Riu 2017

Zoom Ampliar / Més imatges

Documents adjunts:

El diumenge 7 de maig es celebra la novena Festa del riu al riu Ripoll.

El proper dia 7 de maig, a partir de les 10 del matí l'ADENC celebrarà la seva novena Festa del riu, aquesta any centrada en els arbres, la festa és oberta a tota la ciutadania, i s'ofereixen activitats per a totes les edats.

Les activitats comencen a les 10 del matí amb un itinerari botànic, a càrrec de Vicenç Lladó, en el qual es farà un recorregut al voltant del riu per conèixer els arbres que podem trobar al nostra Rodal i especialment al bosc de ribera.

Tots aquells que s'apropin al riu a primera hora, podran esmorzar xocolata desfeta amb melindros, o participar en una demostració de teràpies Reiki a càrrec dels "Amics del Reiki".

Les activitats infantils començaran a les 10:30, i els més petits podran gaudir de diverses activitats: jocs de taula i habilitats, jocs de l'aigua (a càrrec de CASSA) i un gimcana amb diferents proves que ens ajudaran a conèixer millor els arbres del bosc de ribera i els animals que acullen i alimenten. Per l'organització de les activitats infantils comptem amb la col·laboració de membres de l'entitat Prolaboral Xalest que faran una part del monitoratge.

La Festa es clourà amb les actuacions del pallasso Pau Pèrrim Pèssim i el timbals de Bandtumbats.

Durant tot el matí s'oferirà també servei de bar a càrrec de l'entitat ANDI-Down Sabadell

Campanya d'apadrinament d'arbres

La campanya d'apadrinament continuarà vigent durant tot el 2017 les aportacions econòmiques es poden fer a través del blog: apadrinamentfesreviurelripoll.wordpress.com o bé fent un donatiu en efectiu a les oficines de l'entitat.

El projecte "Fes reviure el Ripoll!"

El projecte "Fes reviure el Ripoll!", iniciat a mitjans de 2009, es porta a terme en el tram del Ripoll que va des del pas de Sant Vicenç de Jonqueres fins al a Font dels Gitanos, a Sabadell. Fins ara, s'han desenvolupat diferents actuacions: neteja de la llera, eliminació de les espècies vegetals no pròpies i invasores (principalment canya americana, Arundo donax i Senecio pterophorus), restauració de la vegetació pròpia del bosc de ribera i diverses actuacions per afavorir l'establiment de la fauna, com la construcció de basses per amfibis, o la col·locació de caixes-niu per ocells insectívors o rat-penats. També es fan estudis de seguiment de fauna (peixos, ocells, rat-penats...).

"Fes reviure el Ripoll!" és un projecte impulsat per l'ADENC en el qual s'hi han adherit una trentena d'entitats i en què hi han aportat finançament algunes entitats privades i públiques, així com persones a títol individual.

La primera fase del projecte es va realitzar amb el suport de Agència Catalana de l'Aigua, l'Obra Social d'Unnim Caixa, la Fundación Biodiversidad, Fundació Banc Sabadell, Fundació CASSA, Fundació Jaume Bofill, Henkel Ibèrica i Generalitat de Catalunya. La segona fase fou finançada per l'Obra Social d'Unnim Caixa, de la Generalitat de Catalunya i 80 donants que van participar en una campanya de micromecenatge. La tercera fase ha comptat amb el suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament de Benestar Social i Família de la la Generalitat de Catalunya, i BASF. També han donat suport econòmic al projecte més de 80 padrins i padrines. Actualment s'està desenvolupant la quarta fase de manteniment.

"Fes reviure el Ripoll!" és un projecte que té dues finalitats complementàries i igualment importants:

1) recuperar la vegetació de ribera i la fauna del nostre riu, i per tant, millorar el seu estat ecològic; i

2) fer un exercici d'educació ambiental in situ envers tota la ciutadania. Un exercici, una activitat que pugui ser compartida amb tota la família, amb els amics i que sigui perdurable al llarg de les nostres vides.

Us animem a participar-hi.

ADENC-EdC
El Vallès, 4 de maig de 2017

Comentaris

Envia un nou comentari

  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format

Mollom CAPTCHA (play audio CAPTCHA)
Tecleja els caràcters que veus a la imatge. Si no ho pots llegir, desa el formulari i es generarà una nova imatge. Pots usar majúscules i minúscules.