L’ADENC celebra la novena Festa del riu amb una gran participació

08/05/2017 | 0 comentaris

Pau Pèrrim Pèssim a la Festa del riu

Zoom Ampliar / Més imatges

Documents adjunts:

Bandtumbats a la Festa del riuAmics del Reiki a la Festa del riu

Aquest diumenge 7 de maig al matí l'ADENC ha celebrat la seva novena Festa del riu, aquesta any centrada en els arbres, en la qual han participat un gran nombre de ciutadans i ciutadanes de totes les edats.

Les activitats han començat a les 10 del matí amb un itinerari botànic, a càrrec de Vicenç Lladó, amb recorregut al voltant del riu per conèixer els arbres propis del bosc de ribera, durant la passejada, s'han pogut observar els arbres que l'ADENC ha anat plantant al riu des del 2009, alguns d'ells ja amb una alçada considerable.

Des de bon matí, els nois i noies de l l'entitat ANDI-Down Sabadell han repartit xocolata desfeta amb melindros per tothom i s'han fet càrrec també del servei de bar.

La demostració de teràpies Reiki a càrrec dels "Amics del Reiki", ha tingut una bona acceptació entre els participants.

Les activitats infantils han anat a càrrec de CASSA amb jocs de l'aigua, el grup escolta Xaloc, amb una gimcana sobre els arbres i l'entitat Prolaboral Xalest amb jocs de fusta i habilitats.

Les actuacions del pallasso Pau Pèrrim Pèssim i el timbals de Bandtumbats han tancat la novena Festa del riu.

La Festa del riu pretén ser l'activitat de cloenda de totes les jornades de d'extracció de canya i plantades populars que s'ha anat desenvolupant durant la tardor, hivern i primavera passades. Les tasques de recuperació ecològica del riu Ripoll continuaran la propera tardor amb noves jornades d'eliminació de plantes invasores i plantades populars.

Des de l'ADENC volem agrair la col·laboració de totes les entitats i persones que han fet possible aquesta novena Festa del riu: ANDI-Down Sabadell, CASSA, Prolaboral Xalest, amics del Reiki, Bandtumbats, Pallasso Pau Pèrrim Pessim, David Berenguer i Parròquia de la Puríssima.

Campanya d'apadrinament d'arbres

La campanya d'apadrinament continuarà vigent durant tot el 2017 les aportacions econòmiques es poden fer a través del blog: apadrinamentfesreviurelripoll.wordpress.com o bé fent un donatiu en efectiu a les oficines de l'entitat.

El projecte "Fes reviure el Ripoll!"

El projecte "Fes reviure el Ripoll!", iniciat a mitjans de 2009, es porta a terme en el tram del Ripoll que va des del pas de Sant Vicenç de Jonqueres fins al a Font dels Gitanos, a Sabadell. Fins ara, s'han desenvolupat diferents actuacions: neteja de la llera, eliminació de les espècies vegetals no pròpies i invasores (principalment canya americana, Arundo donax i Senecio pterophorus), restauració de la vegetació pròpia del bosc de ribera i diverses actuacions per afavorir l'establiment de la fauna, com la construcció de basses per amfibis, o la col·locació de caixes-niu per ocells insectívors o rat-penats. També es fan estudis de seguiment de fauna (peixos, ocells, rat-penats...).

"Fes reviure el Ripoll!" és un projecte impulsat per l'ADENC en el qual s'hi han adherit una trentena d'entitats i en què hi han aportat finançament algunes entitats privades i públiques, així com persones a títol individual.

La primera fase del projecte es va realitzar amb el suport de Agència Catalana de l'Aigua, l'Obra Social d'Unnim Caixa, la Fundación Biodiversidad, Fundació Banc Sabadell, Fundació CASSA, Fundació Jaume Bofill, Henkel Ibèrica i Generalitat de Catalunya. La segona fase fou finançada per l'Obra Social d'Unnim Caixa, de la Generalitat de Catalunya i 80 donants que van participar en una campanya de micromecenatge. La tercera fase ha comptat amb el suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament de Benestar Social i Família de la la Generalitat de Catalunya, i BASF. També han donat suport econòmic al projecte més de 80 padrins i padrines. Actualment s'està desenvolupant la quarta fase de manteniment.

"Fes reviure el Ripoll!" és un projecte que té dues finalitats complementàries i igualment importants:

1) recuperar la vegetació de ribera i la fauna del nostre riu, i per tant, millorar el seu estat ecològic; i

2) fer un exercici d'educació ambiental in situ envers tota la ciutadania. Un exercici, una activitat que pugui ser compartida amb tota la família, amb els amics i que sigui perdurable al llarg de les nostres vides.

Us animem a participar-hi.

ADENC-EdC
El Vallès, 8 de maig de 2017

 

Comentaris

Envia un nou comentari

  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format

Mollom CAPTCHA (play audio CAPTCHA)
Tecleja els caràcters que veus a la imatge. Si no ho pots llegir, desa el formulari i es generarà una nova imatge. Pots usar majúscules i minúscules.