L’ADENC el GPENAT i la UES presenten el projecte del Parc Grípia Ribatallada a Sabadell

29/11/2016 | 0 comentaris

Zoom Ampliar / Més imatges

El projecte del Parc Grípia Ribatallada és una gran oportunitat per a la defensa i conservació de l'espai agroforestal que es troba entre els municipis de Sabadell, Terrassa, Sant Quirze del Vallès, Matadepera i Castellar del Vallès.

La presentació es fa el dijous 1 de desembre a les 19 h a la Unió Excursionista de Sabadell.

Des de fa uns mesos l'ADENC i el GPENAT treballen per engegar el que pretén ser un projecte ambiciós de defensa i conservació d'un dels espais més interessants del Vallès i que actualment es troba diluït entre l'entramat urbà de les dues capitals del Vallès Occidental. Ens referim a la gran àrea agroforestal que es troba entre els municipis de Sabadell, Terrassa, Sant Quirze, Matadepera i Castellar del Vallès.

La finalitat d'aquest projecte és que aquest territori sigui reconegut en com a Parc Grípia Ribatallada, un parc agroforestal i d'oci responsable i respectuós amb l'entorn, on es prioritzi la conservació del seu patrimoni natural, agrícola i arquitectònic.

A més dels camps agraris, els horts, les masies i alguns elements urbans, la particularitat d'aquest territori és el fet que està solcat per un munt de rieres i torrents com els de la Grípia, la Betzuca o Ribatallada. Aquests espais humits tenen un elevat potencial de riquesa i valor ambiental, de diversitat biològica, de connectors ecològics, i amb una bona gestió, per les seves característiques, podrien esdevenir boscos de ribera.

D'altra banda, el projecte es preocupa per millorar la gestió de les amenaces que durant les darreres dècades hi han provocat impactes ambientals i paisatgístics. No només dels elements urbans dispersos pel territori, sinó també de les amenaces naturals, com els efectes devastadors de les grans ventades de desembre de 2014.

El projecte també pretén tractar aquest territori amb una visió integradora, de forma que els diferents municipis, col·lectius i persones interessades puguin fer-lo créixer de forma cooperativa. Actualment aquest espai forma part del Parc Agrari del Vallès, d'una banda, i de l'Anella Verda de Terrassa, de l'altre, però fins ara no s'ha considerat de forma conjunta.

Actualment es treballa en la definició del projecte i de les actuacions de conservació i defensa que permetin assolir els objectius plantejats. Per al desenvolupament d'aquestes accions es té en compte que per la proximitat d'aquest espai a dos nuclis habitats tan importants, és fa necessari incorporar l'aspecte social, de forma que les activitats lúdiques i esportives que hi tinguin lloc siguin més gratificants i respectuoses amb l'entorn.

El projecte ha estat presentat a ciutadans i representants dels ajuntaments de Terrassa i Sabadell i fins al moment una quinzena d'entitats diverses d'aquests municipis han mostrat interès per la proposta.

El dia 1 de desembre es realitzarà una presentació pública del projecte a la Sala d'actes de la Unió Excursionista de Sabadell (UES), al carrer Salut, 14-16 de Sabadell. Per a més informació podeu descarregar-vos el fulletó i visitar la web:
http://adenc.cat/agenda/xerrada-de-presentacio-del-projecte-de-parc-gripia-ribatallada-sabadell

 

ADENC-EdC
El Vallès, 29 de novembre de 2016

 

Comentaris

Envia un nou comentari

  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format

Mollom CAPTCHA (play audio CAPTCHA)
Tecleja els caràcters que veus a la imatge. Si no ho pots llegir, desa el formulari i es generarà una nova imatge. Pots usar majúscules i minúscules.