Nou programa d'activitats naturalistes per aquest primer semestre de l'ADENC

27/01/2017 | 0 comentaris

Zoom Ampliar / Més imatges

Aquest any les activitats naturalistes de l'ADENC s'inicien amb una sortida d'ornitologia al Delta del Llobregat el 18 de febrer dedicada a l'observació de les aus aquàtiques que passen l'hivern en aquest espai natural. Les sortides per a l'observació dels ocells es mantenen durant tota la temporada amb una sortida mensual, el mes de maç es visita l'espai del parc Grípia-Ribatallada, a l'abril el Pla la Calma, al Montseny, el mes de maig els Aiguamolls de l'Empordà i el mes de juny el Delta de l'Ebre. També es fa una sessió mensual d'anellament científic d'ocells, oberta al públic, entre el febrer i el maig.

Una de les novetats del programa és una sortida dedicada als minerals, es visitaran els jaciments minerals de l'antiga zona minera de les Mines de Sant Marçal del Montseny, on es poden trobar cristalls, especialment de Calcita, Quars, Baritina o Fluorita, per descobrir com es van formar i les seves característiques principals

Les activitats de botànica també tenen un paper destacat en el programa amb cinc sortides que passen pel Garraf, El Montseny, el penya-segats de Begur i la Platja de Pals, el Delta de l'Ebre i La Molina.

Els interessats en els insectes compten també amb una sortida dedicada a les papallones, en la que es visitarà el Montseny i una de libèl·lules a la Serra de l'Obac.

La Nit amfíbia, el mes de maig, dedicada a l'observació dels amfibis del riu Ripoll, fa sempre les delícies dels més petits ja que molts viuen per primera vegada l'aventura de passejar per la natura a la nit.

Dues novetats destacables del programa són una sortida per conèixer els cargols i els llimacs al riu Ripoll i la Nit dels ratpenats on els participants podran aprendre a identificar les diferents espècies de rat-penats que viuen al riu Ripoll.

Les activitats són obertes a tot el públic i si consulteu l'agenda publicada al nostre web, podreu veure que algunes d'elles també són adequades per persones amb mobilitat reduïda, deficiències visuals, i també les adequades a un públic familiar, es requereix inscripció prèvia per a totes.

Per més informació, podeu descarregar-vos el fulletó informatiu  i visitar la nostra pàgina web: www.adenc.cat.

 

ADENC-EdC
El Vallès, 27 de gener de 2017

 

Comentaris

Envia un nou comentari

  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format

Mollom CAPTCHA (play audio CAPTCHA)
Tecleja els caràcters que veus a la imatge. Si no ho pots llegir, desa el formulari i es generarà una nova imatge. Pots usar majúscules i minúscules.