Nova plantada popular al riu Ripoll

29/03/2017 | 0 comentaris

Zoom Ampliar / Més imatges

Continuen els treballs de recuperació del bosc de ribera al riu Ripoll.

El diumenge 2 d'abril s'ha convocat una nova plantada popular.

L'ADENC convida a tota la ciutadania a participar-hi.

Per aquest plantada s'ha comptat novament amb el finançament aconseguit amb la campanya d'apadrinament que va engegar l'ADENC al 2016. El proper diumenge es plantaran prop d'un centenar d'arbres al marge dret del riu, més concretament a la zona compresa entre l'Àrea d'Esbarjo del Molí de l'Amat i la font dels Gitanos.

Durant aquest hivern, un grup de voluntaris de l'ADENC, ha estat treballant en l'extracció manual de la canya americana (Arundo donax), una espècie invasora que impedeix el creixement de les plantes autòctones pròpies del bosc de ribera, preparant el terreny on es plantaran els arbres apadrinats.

El proper diumenge, plantarem lliris grocs, joncs, bogues, saulics, gatells i sargues, afavorint així el desenvolupament d'un bosc de ribera amb espècies autòctones i limitant el creixement de la canya americana i d'altres espècies al·lòctones que hi puguin haver.

L'ADENC convoca voluntaris i voluntàries de totes les edats per participar en aquesta plantada. El punt de trobada serà a la zona del Molí de l'Amat a partir de les 10 del matí. L'ADENC s'encarregarà de portar tot el material necessari. L'activitat és gratuïta, l'únic que s'ha de fer és apuntar-se prèviament trucant a l'ADENC( 93 717 18 87) o enviant un correu a correu@adenc.cat. .

Campanya d'apadrinament d'arbres

La campanya d'apadrinament continuarà vigent durant tot el 2017 les aportacions econòmiques es poden fer a través del blog: apadrinamentfesreviurelripoll.wordpress.com o bé fent un donatiu en efectiu a les oficines de l'entitat.

El projecte "Fes reviure el Ripoll!"

El projecte "Fes reviure el Ripoll!", iniciat a mitjans de 2009, es porta a terme en el tram del Ripoll que va des del pas de Sant Vicenç de Jonqueres fins al a Font dels Gitanos, a Sabadell. Fins ara, s'han desenvolupat diferents actuacions: neteja de la llera, eliminació de les espècies vegetals no pròpies i invasores (principalment canya americana, Arundo donax i Senecio pterophorus), restauració de la vegetació pròpia del bosc de ribera i diverses actuacions per afavorir l'establiment de la fauna, com la construcció de basses per amfibis, o la col·locació de caixes-niu per ocells insectívors o rat-penats. També es fan estudis de seguiment de fauna (peixos, ocells, rat-penats...).

"Fes reviure el Ripoll!" és un projecte impulsat per l'ADENC en el qual s'hi han adherit una trentena d'entitats i en què hi han aportat finançament algunes entitats privades i públiques, així com persones a títol individual.

La primera fase del projecte es va realitzar amb el suport de Agència Catalana de l'Aigua, l'Obra Social d'Unnim Caixa, la Fundación Biodiversidad, Fundació Banc Sabadell, Fundació CASSA, Fundació Jaume Bofill, Henkel Ibèrica i Generalitat de Catalunya. La segona fase fou finançada per l'Obra Social d'Unnim Caixa, de la Generalitat de Catalunya i 80 donants que van participar en una campanya de micromecenatge. La tercera fase ha comptat amb el suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament de Benestar Social i Família de la la Generalitat de Catalunya, i BASF. També han donat suport econòmic al projecte més de 80 padrins i padrines. Actualment s'està desenvolupant la quarta fase de manteniment.

"Fes reviure el Ripoll!" és un projecte que té dues finalitats complementàries i igualment importants:

1) recuperar la vegetació de ribera i la fauna del nostre riu, i per tant, millorar el seu estat ecològic; i

2) fer un exercici d'educació ambiental in situ envers tota la ciutadania. Un exercici, una activitat que pugui ser compartida amb tota la família, amb els amics i que sigui perdurable al llarg de les nostres vides. Us animem a participar-hi.

ADENC-EdC
El Vallès, 28 de març de 2017

Més informació:
Campanya Apadrina un arbre pel riu Ripoll! (http://www.apadrinamentfesreviurelripoll.wordpress.com )
Agenda d'activitats (http://www.adenc.cat/agenda)
Facebook https://www.facebook.com/adenc.valles
Web http://www.adenc.cat/campanya/fes-reviure-el-ripoll
Exposició virtual "Fes reviure el Ripoll! Un projecte de restauració ecològica, un projecte de ciutat"
Vídeo de promoció de "Fes reviure el Ripoll" "Ens hi dones un cop de mà?"

 

Comentaris

Envia un nou comentari

  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format

Mollom CAPTCHA (play audio CAPTCHA)
Tecleja els caràcters que veus a la imatge. Si no ho pots llegir, desa el formulari i es generarà una nova imatge. Pots usar majúscules i minúscules.