S'INICIA UN PROCÉS PARTICIPATIU A L'ADENC

04/05/2010 | 1 comentaris

Zoom Ampliar / Més imatges

A l'ADENC estem tot just començant a treballar en l'actualització del seu primer Pla Estratègic (2005-2010). Com al primer pla, volem comptar amb la participació dels membres en el processos de reflexió i definició de la visió de l'entitat per als proper 5 anys.

Enguany, l'ADENC ha rebut una subvenció de la Direcció General de Participació Ciutadana (Generalitat de Catalunya) per a la realització d'un procés participatiu per a la dinamització del Pla Participatiu Estratègic intern. Aquest procés pretén implicar el màxim nombre de socis de l'associació per opinar, dialogar, debatre, fer propostes i consensuar resultats per al futur pla d'acció participatiu de l'entitat.

El Pla Estratègic de l'ADENC és un document formal en el qual queda reflectida l'estratègia a seguir a mig termini, d'entre 1 a 5 anys. El pla estratègic ens servirà per dissenyar uns objectius claus que, duts a terme en els terminis previstos, portaran a l'organització a les quotes de qualitat desitjades. Amb la participació dels membres volem marcar una pauta de com s'han d'aconseguir i dels terminis per dur-ho a terme.

Per tant, la dinamització del procés participatiu ens permetrà millorar el comprimís individual i col·lectiu de l'ADENC afavorint l'opinió dels membres i el treball en equip per augmentar els punt de vista i les idees. A més, compartir i exposar els problemes del dia a dia ens permetrà atendre les necessitats reals de l'ADENC i buscar les possibles solucions.

Què és la participació?

La participació és la implicació dels membres en la presa de decisions de l'entitat, mitjançant espais, vies i mètodes que milloren la qualitat de la gestió interna, per fer-la més eficaç.

La participació és, també, un procés formatiu que passa per aprendre a donar i rebre informació, consultar, debatre, participar en la presa de decisions, en el seguiment i control de l'entitat.

Objectius de la participació

· Analitzar la situació actual de l'entitat; identificar mancances i oportunitats
· Debatre sobre els problemes i trobar solucions consensuades
· Decidir conjuntament amb els membres amb transparència i coresponsabilitat
· Reforçar el treball conjunt i d'intercanvi d'experiències entre els diferents àmbits sectorials
· Potenciar la reflexió sobre l'ADENC com a procés educatiu per a la millora i la renovació de l'entitat

A més, el fet de dur a terme un procés participatiu intern suposarà una oportunitat per aprofundir en les metodologies de participació en xarxa que es requereixen per a la naturalesa territorial de l'entitat, consolidant les experiències actuals i creant nous elements d'aprenentatge.

L'ADENC comptarà per al desenvolupament d'aquest projecte amb l'assessorament i recolzament de l'Associació Vegga, mitjançant una metodologia solvent i contrastada, i l'Espai Virtual de Participació, una eina telemàtica que acompanya i recolza la gestió de tot el procés participatiu ampliant les possibilitats d'arribar al màxim de participants possible i assegurant la qualitat en l'eficàcia de tot el procés participatiu.

Els tallers de debat

Els tallers formen part de la fase d'anàlisi i diagnòstic del procés. Es duran a terme debats per àmbits sectorials de treball amb relació a l'organització actual de l'ADENC, combinant moments de treball en petits grups i en el gran grup.

A partir del segon taller, les conclusions resultants del debat seran traslladades a l'Espai Virtual de Participació. Els participants seran convidats a aportar opinions de forma virtual sobre les mancances que detectin amb relació a les línies de treball.

Tots el membres estan convidats a participar-hi. És per això que volem fer públics els temes i les dates dels tallers de participació.

Programa dels tallers

Taller 1: Missió, visió, valors i objectius de l'ADENC: anem a repensar els valors de la nostra entitat i com aquesta s'orienta als objectius socials d'avui
14 de maig, de 19.30 h a 21.30 h

Taller 2: Eixos de treball: organitzem les diferents línies d'acció que s'han d'establir amb estratègies concretes.
28 de maig, de 19.30 h a 21.30 h

Taller 3: Pla Operatiu: prioritzem unes accions i les temporalitzem a un, dos i tres anys vista;
4 de juny, de 19.30 h a 21.30 h

Taller 4: Resultats, avaluació i seguiment: establim els mecanismes mitjançant els quals podem avaluar el grau de compliment del pla i els compromisos corresponents.
11 de juny, de 19.30 h a 21.30 h

La teva opinió i les teves propostes són molt importants: Construïm junts el futur de l'ADENC.

Participa-hi!

Espai Virtual de Participació (EVP)

També es pot participar mitjançant l'Espai Virtual de Participació (www.adenc.vegga.net).

Entra a l'EVP i inscriu-te. Pots posar la teva foto, aniràs rebent tota la informació sobre el procés i podràs participar virtualment en totes les fases.

Consulta els documents, debat a través del fòrum virtual, respon el qüestionari (entrevista virtual), fes aportacions, llegeix l'esborrany del Pla i introdueix millores.

 

 

 


 


 

Comentaris

#1 http://coachsfactoryoutletonl

http://coachsfactoryoutletonline.webs.com/ coach factory outlet online
http://www.newmichaelkorspurses.net/ cheap michael kors purses
http://www.mk-mmichaelkorsoutlet.net/ michael kors outlet usa
http://www.guccishoesoutletfactory.net/ gucci shoes uk
http://www.northsfaceoutletonline.net/ north face jackets outlet
http://www.monsterobeats.net/ beats by dre pro
http://www.coach-storeonline2013.net/ coach store online
http://coachoutletsusa.tumblr.com/ coach outlet online
http://www.coachbagsc.com/ coach outlet online coach outlet
http://coachfactoryshop.webs.com/ shop.coachfactory.com coachfactory.com/shop
http://michaelkorssale.tumblr.com/ michael kors usa michael kors outlet online

Envia un nou comentari

  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Més informació sobre opcions de format

Mollom CAPTCHA (play audio CAPTCHA)
Tecleja els caràcters que veus a la imatge. Si no ho pots llegir, desa el formulari i es generarà una nova imatge. Pots usar majúscules i minúscules.