El projecte “Biodiversifiquem l’entorn escolar: replantegem la ciutat” pretén ser un projecte d’educació ambiental transversal, en el que mitjançant un procés participatiu i de cocreació proposa fer un pas endavant cap a la millora de l’ecosistema urbà.

Aquest projecte és una de les novetats de l’ADENC, que juntament amb GEPEC, estem impulsant arreu del territori.  Amb el suport de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració del CREAF i UrbaNins,  iniciem aquest projecte a la ciutat de Castellar del Vallès durant el curs 2018-19. En el següent enllanç trobareu la presentació del projecte.

A través de l’educació ambiental, la transformació urbanística, i la gestió i conservació del la biodiversitat, aquest projecte pretén millorar la qualitat de les nostres ciutats, tant a nivell biològic, com també buscant una millora de la qualitat dels espais urbans, fent-los més acollidors per les persones i tots els seus habitants.

L’objectiu del projecte és promoure la participació de tota la comunitat educativa,  alumnat, professorat, personal no docent i famílies, per repensar i transformar l’entorn escolar, per que sigui més amable, saludable i sostenible per a totes.

Es realitzaran diferents accions i dinàmiques per donar a conèixer la importància de la biodiversitat urbana i el seu ús com a instrument i senyal de salut, habitabilitat, convivència, benestar i comproís ecòlogic.

Materials i recursos educatius

A continuació teniu un seguit de materials i recursos educatius diversos a la vostra disposició. Aquí hi trobareu desde guies tècniques i suports visuals, fins a enllaços web i app’s informàtiques, que es poden utilitzar per a realitzar activitats amb la comunitat educativa i també amb la ciutadania en general.

Activitats escolars

Tipus activitat: Taller a l’aula

Descripció: Introducció al projecte i als conceptes d’urbanisme i biodiversitat urbana.

Recursos: Presentació PPW

Tipus activitat: Sortida amb l’escola

Descripció: Sortida pels voltants de l’escola per fer un mostreig de l’entorn urbà i de la seva biodiversitat associada.

Tipus activitat: Taller a l’aula

Descripció: Taller de col·laboració cocreativa a l’aula, per dissenyar les propostes de millora de l’entorn escolar.

Activitats obertes al públic

Tipus activitat: Sortida oberta al públic

Descripció: Mitjançant sortides amb persones voluntàries es realitzarà la identificació de les espècies de fauna i flora observades, amb l’ajuda d’experts i amb app’s de ciència ciutadana.

Recursos: Guia d’introducció a la Ciència Ciutadana , App Natusfera

Tipus activitat: Taller obert al públic

Descripció: Taller de col·laboració cocreativa, per dissenyar les propostes de millora de l’entorn escolar.

Tipus activitat: Actuacions de millora

Descripció: Realització de les propostes plantejades.

Si voleu saber més sobre el projecte podeu visitar el nostre blog aquí.