

Sandra ens expliquen les espècies que podem trobar. La granota verda, la
reineta, el gripau corredor, el tòtil, escoltem una gravació amb els seus cants que
intentem memoritzar. Els amfibis han passat tot l’hivern inactius i amb l’arribada de la primavera comencen a cantar, només els mascles per trobar parella.
posteriorment anotar les espècies que hem sentit. Reconeixem els cants de la reineta i de la granota verda, diversos individus, que a vegades se solapen entre ells.
![]() |
Reineta |
Amb el salabret, fem un mostreig de l’aigua de les dues noves basses i també de la bassa antiga. A la bassa situada més cap al nord, trobem que ja ha estat colonitzada per cranc americà, també trobem que ja hi han arribar els primers macroinvertebrats: larves de mosquit i d’efímera i puces d’aigua, a la bassa antiga, d’aigües permanents trobem també cranc americà i gambúsia, i a la bassa situada més al sud, també trobem macroinvertebrats, tot i que en menys quantitat, però no trobem cranc americà.
![]() |
Reineta |
La valoració que fem de la jornada és positiva en el sentit de que les basses, construïdes fa menys de 6 mesos ja han començat a ser colonitzades per la fauna aquàtica, fet que es pot considerar un èxit, els macroinvertebrats constitueixen aliment pels amfibis, la seva presència doncs es veurà afavorida. No podem dir el mateix pel que fa al cranc americà, espècie invasora, molt perjudicial pels amfibis, ja que en depreda les postes, fet que impossibilita la reproducció de les granotes en les basses on és present. El mateix passa amb la gambúsia, un petit peix d’origen nord-americà que es va introduir a les zones humides els anys 20 del segle passat per combatre el paludisme, la gambúsia és també depredadora de les postes de les granotes.