Nou grup de treball dedicat a l’estudi dels ratpenats a l’ADENC

29 març 2016
Grup d'Estudi dels Ratpenats
0 Comentaris
Nou grup de treball dedicat a l’estudi dels ratpenats a l’ADENC
L’estudi dels quiròpters (ratpenats) ha rebut tradicionalment a casa nostra menys atenció per part dels naturalistes aficionats que altres grups zoològics com ara els ocells, els amfibis, les papallones, les libèl·lules, etc. Els hàbits nocturns i aeris d’aquests mamífers així com llur discreció, n’han dificultat l’estudi fins i tot als zoòlegs professionals.

Malgrat això, aquest ordre ha despertat la curiositat i l’interès de molts amants de la natura.Durant els darrers anys i a nivell internacional, alguns avenços tècnics assequibles pera la majoria de naturalistes amateurs (detectors d’ultrasons, càmeres infraroges, etc.) i l’organització de grups de treball també fortament recolzats en l’ús de noves tecnologies (internet), han permès endegar projectes de ciència ciutadana centrats en l’estudi de diversos aspectes de la biologia dels quiròpters.

És en aquest marc, que un grup de socis de l’ADENC interessats pels quiròpters han decidit coordinar-se i unir esforços per poder engegar projectes d’estudi propis (dins les limitacions d’un grup de naturalistes aficionats) o en col·laboració amb grups de recerca professionals. La idea d’aquest grup de treball és anar assentant progressivament unes bases de coneixement que permetin afrontar projectes cada cop més complexos.
Amb aquesta idea, durant l’any 2016 s’ha plantejat un treball amb doble objectiu: consolidar el grup de quiròpters de l’ADENC i realitzar un primer estudi de les espècies de ratpenats presents al riu Ripoll. Un millor coneixement dels quiròpters d’aquest riu al seu pas per Sabadell, té l’interès afegit de complementar els treballs sobre fauna realitzats dins elprojecte “Fes Reviure el Ripoll”. Aquest projecte de l’ADENC iniciat l’any 2009, s’hacentrat en la recuperació de l’entorn fluvial de dos trams del riu Ripoll al seu pas per Sabadell, així com en el seguiment de l’evolució de la flora i fauna d’aquest indret.
Els podeu trobar al se blog:

Escrit per  Daba System

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *