Nova plantada popular al riu Ripoll

Nova plantada popular al riu Ripoll

Continuen els treballs de recuperació del bosc de ribera al riu Ripoll


Aquest diumenge 24 de novembre des de l’Adenc ha organitzat una nova plantada popular al riu Ripoll, en aquest cas, la plantada s’ha dut a terme a la zona de la font dels Gitanos, en el nou tram adoptat per l’entitat, que va del Molí de l’Amat a la passera de les Clotes.

Durant la jornada s’ha plantat un total de 98 plantes de diferents espècies d’arbres i arbust pròpies dels boscos de ribera. Així, a la riba dreta, prop de la Font dels Gitanos s’han plantat 14 freixes i 10 verns; també al riba dreta, però a la passera de les Clotes prop de l’aigua, s’han plantat 10 lliris grocs; mentre que al llarg de la riba esquerre s’han plantat 22 alocs, 20 gatells, 14 salzes i 8 arç blancs.

El finançament dels arbres i arbusts s’ha aconseguit amb la campanya d’apadrimament que l’entitat va endegar el 2016 i que permet a la ciutadania fer petites aportacions econòmiques per la compra de les plantes,

Aquest any hem comptat novament amb la participació d’una trentena de voluntaris de l’entitat WWF, aquesta entitat d’àmbit mundial, compta amb una delegació a l’estat espanyol que organitza plantades populars a diferents punts de l’estat el mateix dia, enguany la mateixa activitat s’ha realitzat en 11 punts. L’entitat ha fet també una aportació econòmica per finançar la plantada.

Aquesta vegada, per evitar la depredació dels arbres plantats per part de les cabres que pasturen per la riba del riu, hem rodejat els arbres amb malla de galliner, esperem que aquesta mesura sigui efectiva i ajudi a la supervivència de tot el que hem plantat.

Durant aquesta tardor, des del projecte “Fes reviure el Ripoll” s’han organitzat també dues jornades d’eliminació d’espècies invasores, la propera el dia 15 de desembre on es treballarà en l’extracció del Lligabosc japonès, una planta lianoide utilitzada en jardineria que s’ha estès pels nostres rius. Convidem a tota la ciutadania a participar en aquesta activitat.

Està previst, que les activitats del projecte continuïn durant el 2020 amb noves plantades i jornades d’eliminació d’espècies invasores.

Campanya d’apadrinament d’arbres

La campanya d’apadrinament continuarà vigent durant tot el 2019 les aportacions econòmiques es poden fer a través del blog:apadrinamentfesreviurelripoll.wordpress.com o bé fent un donatiu en efectiu a les oficines de l’entitat.

 

Aloc protegit amb malla

Explicacions inicials

Freixes i verns a la riba dreta

Arç blanc a la riba esquerra

Salzes i gatells a la riba esquerra

Lliri groc prop de l’aigua

Un dels salzes plantats

 

Escrit per  Mireia Calvet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *