Passejada creativa de tardor a Sabadell

Encara que no sempre en siguem conscients, les ciutats són territoris on l’activitat urbana i la natura conviuen. Illes més o menys grans de verd estan arrelades en aquest medi artificial que els humans hem creat, i resisteixen com a oasi de vida per la flora i la fauna de la ciutat.

Per visitar aquests espais verds de la ciutat de Sabadell, l’ADENC ha realitzat una passejada de tardor, que també ha sigut l’inici del cicle d’activitats del projecte “Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell”, un projecte que pretén millorar l’espai urbà de Sabadell amb criteris urbanístics, biològics i de qualitat de l’aire. L’anàlisis que es vol fer de la ciutat pretén ser interdisciplinari i aquí incloem també la visió artística i del paisatge que ha protagonitzat aquesta passejada, de la mà de la Rosanna Fontanet, pintora membre del col·lectiu Filagarsa i del grup d’Art i Natura de l’ADENC.

Jardins del passatge del Capitoli, un dels espais verds de la zona nord de Sabadell.

Passejant pel nord de la ciutat, principalment pel barri de la Concòrdia de Sabadell els assistents han pogut visitar, observar i sentir diferents racons, micropaisatges, llums, ombres i joies que ens regala la natura i que ens conviden a la reflexió.

Els edificis no ens deixen veure els arbres, però els arbres ens fan veure els edificis. Comencem la passejada veient una renglera de Ginkgos les fulles que encara no s’han tornat del groc intens que ens regala la tardor… el verd però ja belluga groguenc.

 

Micropaisatges!.. els trobem en els llocs més inversemblants de les ciutats, vegetació que creix aprofitant petits reductes de terra i humitat aprenem a veure’ls i a gaudir d’ ells com troballes, no com a males herbes.

No soy mala hierba, solo hierba en mal lugar…(Enrique Bunbury)

 

Arbres que ens fan veure el cel.

Baladres que ens acompanyen en els jardins de les nostres ciutats formant arabescos de fulles i ombres i perfumant l’entorn, els estius calorosos, amb les seves flors.

Verds!… multituds de verds faran que la nostra vista es relaxi cercant matisos.

La vegetació del nostre entorn ens regala confort amb les seves textures i captiva les nostres mirades amb el misteri de la vida i la mort, els cicles vitals, el pas de les estacions.

Fem-nos sensibles al nostre entorn. Integrar-nos en l’espai natural perquè som part de la natura.

Un cop finalitzada aquesta passejada, els assistents han après a observar, els carrers, les places i els parcs urbans amb una mirada diferent que ens apropa a la natura que tenim present a la ciutat i que molts cops ens passa desapercebuda o no valorem els beneficis que ens pot arribar a aportar.

Si teniu pensat realitzar l’itinerari al següent enllaç trobareu el recorregut realitzat: passejada de tardor d’art i natura a Sabadell. Us animem a seguir informats de les noves activitats de l’ADENC i del projecte “Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell”.

 

Escrit per  ADENC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *