La Campanya Contra el Quart Cinturó defensa, des de l’any 1991, un model de territori i de mobilitat sostenible per al Vallès, el Baix Llobregat i el Penedès. Agrupa actualment 279 entitats contraries a un projecte concebut el 1965.

  • El Quart Cinturó és l’autopista paradigmàtica del model econòmic que fonamenta, entre d’altres, el seu creixement sobre la de depredació del territori.
  • El Quart Cinturó és una infraestructura que no respon a l’objectiu de resoldre els problemes del transport al Vallès i a Catalunya.
  • El Quart Cinturó és una autopista per colonitzar encara més el Vallès i malmetre els espais naturals de la plana.

El Quart Cinturó de Barcelona o Autovia Orbital és un projecte d’autopista que travessaria la part nord de les comarques del Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Penedès. El seu recorregut aniria paral·lel a l’actual autopista A-7 a través dels espais agrícoles i forestals propers als parcs naturals de Sant Llorenç del Munt-Serra de l’Obac, del Montseny i del Montnegre-Corredor.

El moviment de rebuig que ha despertat aquest projecte es va iniciar l’any 1991 a Sabadell i en aquest moment la Campanya contra el Quart Cinturó agrupa 279 entitats veïnals, ecologistes, excursionistes, estudiantils, socials, etc. entre les quals es troba l’ADENC.

Podeu llegir el fulletó El Vallès sense el Quart Cinturó, que data del 2007, però malauradament és totalment vigent.

Si voleu més informació, no dubteu en visitar la pàgina web de la campanya.