Resultats del cens de rapinyaires nocturns al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obach

El passat mes de setembre, dins el marc dels cafès científics de l’ADENC, vam poder gaudir de la primera sessió de l’any amb la xerrada “Seguiments de fauna i flora. Estratègies de conservació. Aplicació al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.” Aquesta xerrada ha estat realitzada per en Roger Puig Gironès, investigador de la UB i membre del Centre de Monitoratge de la Biodiversitat de les Muntanyes Mediterrànies (CMBMM), i en Daniel Pons Julià, biòleg i tècnic de Conservació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obach.

Al llarg de la xerrada ens han explicat en quin estat es troba ara mateix el Parc Natural i presentat l’actual Pla Estratègic de Conservació, així com els diferents seguiments de la biodiversitat que es duen a terme en els hàbitats del parc. Un d’aquests seguiments és el de rapinyaires nocturns, que es va dur a terme al llarg de l’hivern d’aquest últim any pel CMBMM amb la col·laboració de l’ADENC i uns 70 voluntaris.

El mapa següent és el resultat dels censos realitzats per tots aquests voluntaris. Principalment, l’espècie detectada ha estat el gamarús (Strix aluco), rapinyaire associat a zones forestals. Gràcies a aquest esforç ara podem conèixer millor l’estat d’aquestes aus al parc natural i quin és el territori ocupat per aquesta espècie.

Finalment volem agrair al CMBMM, al Parc Natural i a tots els voluntaris que han participat, sense els quals aquest projecte no hagués estat possible. En un futur esperem continuar col·laborant en nous projectes i poder comptar amb tots ells.

Escrit per  ADENC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *