Seguim defensant el Bosc de Volpelleres de Sant Cugat del Vallès

Anem al Recurs Contenciós Administratiu amb totes les mesures cautelars

En data 01.04.2021 l’Associació ADENC-Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura i la Plataforma SOS Bosc Volpelleres vam interposar un Recurs Administratiu de Reposició davant la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona, CTUAMB, de la Generalitat de Catalunya, contra l’acord d’aprovació de la Modificació Puntual del Planejament Vigent a l’Àmbit del Parc Equipat del Bosc de Volpelleres, amb l’objectiu de defensar la integritat del Bosc de Volpelleres i demanar una ubicació alternativa per a l’escola.

Aquest recurs ha estat denegat per la CTUAMB basant-se en els articles de la llei d’Urbanisme TRLU 1/2010 i textos normatius consolidats posteriors, però no  considera els aspectes de la legislació ambiental de protecció de fauna, biodiversitat, així com la legislació de canvi climàtic i la Declaració d’Emergència Climàtica, que hauria d’impedir accions urbanístiques que vagin en contra del que indica la llei i respectar el compliment dels Objectius-ODS de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

Prèviament, SOS Bosc Volpelleres i ADENC havíem presentat la irreparable agressió al bosc que implicarà a curt i llarg termini el projecte de construcció de l’Escola La Mirada i la necessitat de buscar alternatives, al torn de paraula del Ple de l’ajuntament de Sant Cugat i també al tinent d’Alcaldia i la Regidora d’emergència climàtica. Recentment, vàrem mantenir reunió telemàtica amb la Directora General d’Urbanisme, en delegació del Conseller de Territori on vam exposar els nostres arguments en contra de l’esmentat Acord. A la reunió, no hi va participar cap responsable de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Barcelona, l’OTAAA, responsable dels informes ambientals desfavorables al projecte, I Considerem que la seva intervenció hauria estat necessària per plantejar el conflicte ambiental i urbanístic del bosc de Volpelleres.

Un cop esgotada la via administrativa i tenint en compte el suport rebut de veïns i veïnes i entitats per a la protecció de la integritat del bosc, SOS BOSC VOLPELLERES i ADENC hem decidit presentar en data 14 de maig un Recurs Contenciós Administratiu amb totes les mesures cautelars que siguin necessàries per a la preservació del Bosc de Volpelleres, comptant amb l’assessorament jurídic de l’entitat FONS DE DEFENSA AMBIENTAL.

 

PLATAFORMA SOS Bosc VOLPELLERES

ADENC-Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura

https://sites.google.com/view/sosboscvolpelleres

http://fonsdefensaambiental.org/

NOTA DE PREMSA EN PDF

Sant Cugat del Vallès, 17 de Maig de 2021

Escrit per  Adenc

3 pensaments sobre “Seguim defensant el Bosc de Volpelleres de Sant Cugat del Vallès

 1. Xavi

  Vergonya que el vostre principal objectiu sigui paral.litzar la construcció d’una escola per infants que porten 4 anys en barracons. Esteu perpetuant tota l’educació infantil i primaria de més de 500 infants en barracons i deixareu tot el barri desperdigat amb barracons no sostenibles, no eficients energeticament, etc Quina gran victòria climàtica!

  1. Adenc

   Atribuir-li a una entitat ecologista el resultat de la mala gestió de l’administració pública és un punt de vista mancat d’informació veraç, o bé és malintencionat. Fa més de 35 anys que defensem el territori del Vallès amb propostes en positiu i així ho seguirem fent.

 2. Xavi

  Em sembla perfecte tota la feina que feu, en la inmensa majòria de les vostres accions teniu el meu suport. Però en aquest cas, em sembla que no esteu evaluant l’impacte ambiental dels diferents escenaris, les vostres accions judicials portaràn a una situació al barri que ambientalment i socialment serà igual o més danyina que la que esteu intentant evitar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *