Sorprenent curs escolar que ha anat in crescendo!

Acabem de tancar un curs escolar ben estrany. Ningú en donava cinc cèntims per acabar-lo amb escoles i instituts oberts, i mira, tu! Sí que han funcionat tot el curs, i han pogut treballar prou bé! Tanta falta que ens fan a tots!

A l’ADENC vam començar el curs també amb el peu canviat, semi-presencialment i ajustant al màxim les activitats, deixant de fer algunes de les més sol·licitades perquè els criteris de prevenció de la Covid així ho requerien. Al llarg del curs les activitats s’han anat animant, i podem dir que finalment hem fet molta feina aquest curs, ja que en el marc del Programa d’educació ambiental de l’ADENC hem realitzat 14 activitats d’educació ambiental diferents, per a 18 centres d’ensenyament de la comarca. Us ho expliquem detalladament a continuació.

Del catàleg d’activitats de l’ADENC aquest curs 2020-2021 hem realitzat per primària les activiats Bolets a l’aula (2 grups), el nou taller d’art i ciència Bufa núvols (4 grups) i els itineraris El riu de la mà dels ocells (10 grups), Camps i boscos del Rodal (4 grups), Ocells a la ciutat (5 grups) i el nou itinerari Descobrim la biodiversitat a l’entorn de l’escola (4 grups). Per secundària hem pogut realitzar els itineraris Estat ecològic del riu Ripoll (2 grups), El medi natural del Vallès (4 grups), una activitat de neteja de bosc (2 grups) i el nou itinerari Passejada urbana d’art i ciència (4 grups). En total han participat en aquestes activitats un total de 781 alumnes de 41 grups classe.

A més, aquest curs hem pogut realitzar diferents projectes d’aprenentatge servei amb centres d’ensenyament de primària i secundària de la comarca. Concretament hem dut a terme en cinc centres d’ensenyament de Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès, quatre projectes diferents: Fem més viva la plana del Vallès: millorem el riu, Fem més viva la plana del Vallès: millorem el bosc, Biodiversifiquem l’entorn escolar, i APS: Aliats per l’emergència climàtica. En total han participat 278 alumnes de 16 grups classe diferents. De mitjana hem realitzat 4 intervencions amb cada grup classe.

Finalment aquest curs també hem realitzat diferents projectes d’aprenentatge servei universitari que han implicat un total de 8 alumnes en pràctiques o realitzat el seu treball de fi de grau.

Aquestes actuacions han estat possibles gràcies a l’esforç col·lectiu de diferents grups de treball dins l’entitat, així com la col·laboració del col·lectiu Urbanins-Replantegem, arquitectes, urbanistes i biòlegs.

Volem agrair molt sincerament totes les persones i institucions que han participat en aquestes activitats, ja que l’educació ambiental és un dels pilars de l’ADENC i aquestes accions col·lectives donen sentit a gran part de la nostra tasca.

Agraïm especialment a les administracions que financien les nostres activitats que són els ajuntaments de Sabadell i de Terrassa, la Diputació de Barcelona i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; així com agraïm a Decidim Castellar, que en el marc del concurs Decidim Retorna ha finançat el projecte d’aprenentatge servei amb un centre a Castellar.

Ara farem una aturada per vacances durant l’agost i ens tornarem a posar les piles amb ganes al setembre, esperant normalitats més amables.

Escrit per  Adenc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *