Vivim, respirem, rePLANTegem Sabadell és un projecte que té l’objectiu de repensar de forma col·lectiva la ciutat en clau sostenible. Busquem millorar la qualitat dels espais urbans de Sabadell, fent-los més acollidors per les persones i tots els seus habitants. Una iniciativa per reverdir la ciutat, afavorint la fauna i flora autòctones, augmentant la biodiversitat de la ciutat i millorant la qualitat de l’aire.

La proposta es tracta d’un procés de diagnosi i propostes col·lectives, on volem que la ciutadania, entitats, col·lectius de barri i la comunitat educativa s’impliquin en repensar i transformar Sabadell en una ciutat més amable, saludable i sostenible per a totes. Aquests procés participatiu el coordinarem per tècnics d’ ADENC, UrbaNins, el CREAF i el Centre Tecnologic de Telecomunicacions de Catalunya.

Es debatrà col·lectivament sobre com millorar la ciutat de Sabadell, engegant una prova pilot de ciència ciutadana per conèixer amb precisió els punts amb més contaminació atmosfèrica.

 

I finalment posarem en marxa les primeres mesures decidides conjuntament per afavorir els corredors biològics i les zones verdes de la ciutat, mitjançant diferents actuacions, com per exemple, col·locació de jardineres o horts urbans, fins a col·locació de caixes niu per ocells.