Es coneix com a ciència ciutadana a la participació activa dels ciutadans en activitats d’investigació científica, contribuint en la recerca de dades experimentals en projectes liderats per científics. La participació de voluntaris permet als científics recollir dades que, d’altra manera, requeririen grans inversions en temps i diners.  Són moltes les tasques que cal dur a terme en cada projecte, i per tant no cal una formació prèvia, els i les voluntàries, a més de contribuir a la recerca, poden adquirir nous coneixements i habilitats tot aproximant-se al mètode científic d’una manera atractiva.

Actualment l’ADENC participa en diferents projectes de ciència ciutadana: 

En el marc del projecte “Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell” l’ADENC va organitzar un curs de ciència ciutadana per introduir diferents mètodes i projectes. Pots trobar tot el material del curs a continuació.

Si vols saber sobre algún d’aquests projectes, vols participar-hi activament, o tens alguna idea d’algún altre projecte de ciència ciutadana que ens podria interessar, apunta’t a un dels grups de treball o contacta a través de correu@adenc.cat