Des del maig de 2017 l’ADENC va elaborar un conveni de col·laboració amb Som Energia, la primera cooperativa d’energia renovable de Catalunya, mitjançant el qual, els socis d’ambdues entitats podran beneficiar-se dels serveis que aquestes ofereixen.

Aquest model de cooperativa d’energia renovable ja està molt desenvolupat i funcionant amb èxit a països del nord d’Europa com el Regne Unit, els Països Baixos, Bèlgica i Dinamarca. Allà, centenars de milers de propietaris són membres de cooperatives sense ànim de lucre que els proporcionen energia verda generada per molins eòlics, plaques solars, plantes de biogàs, etc…

Aquests projectes solen ser massa costosos (per a la majoria de la població) per a dur-los a terme individualment. El que Som Energia ofereix és l’oportunitat a milers de persones de donar suport a la idea de subministrar energia a casa seva, amb electricitat generada localment,  de forma neta i sostenible.

Com treballa Som Energia:

  • Producció: Som Energia produeix energia elèctrica en instal·lacions de generació a partir de fonts renovables (sol, vent, biogàs, biomassa, etc.), finançades amb aportacions econòmiques voluntàries dels socis.
  • Transport i distribució: La xarxa de transport (Alta tensió, propietat de REE) i de la xarxa de distribució (Baixa tensió, propietat de les empreses distribuïdores) formen part del mercat elèctric regulat on no hi actua la cooperativa.
  • Comercialitzacio: Som Energia gestionem, compra i factura l’electricitat que usen els socis i sòcies que han volgut contractar-los com a comercialitzadora d’electricitat verda, segons els certificats de garantia d’origen (CNMC). Socis particulars i empreses poden contractar la llum amb Som Energia sense haver de fer canvis tècnics a la instal·lació.

Mitjançant un conveni de col·laboració amb Som Energia, l’ADENC pretén fomentar el consum d’electricitat d’origen renovable i la implantació de projectes de producció d’energies renovables. És per això que tots els socis de l’ADENC que ho desitgin, podran gaudir dels serveis d’electricitat d’origen renovable de Som Energia fent servir el número de soci de l’ADENC, estalviant-se així de pagar la quota inicial de 100 euros. Així mateix, tots els socis de Som Energia podran gaudir de les activitats i sortides de l’ADENC a preu de soci (sense comptar les activitats que incloguin pernoctació).

Aquesta col·laboració entre les dues entitats pretén fomentar l’intercanvi de serveis entre els seus socis i promoure el desenvolupament de projeces rendibles d’energia renovable de proximitat, una aposta important pel futur del desenvolupament de la nostra societat i la preservació del medi natural i el nostre entorn.

Si voleu més informació sobre Som Energia, cliqueu el següent botó: