Denúncia ambiental amb possibilitats de delicte penal de l’activitat del motocròs a l’àmbit de l’antic camp de golf de Can Bosc a Sant Feliu de Codines

10 març 2022
Acció Territorial
0 Comentaris

Les entitats sotasignants i l’ADENC es representació d’elles i en especial del col·lectiu CODINES VERDES de Sant Feliu de Codines comuniquem als mitjans i a les administracions afectades que hem presentat DENÚNCIA DE L’ACTIVITAT DE MOTOCRÒS A L’ÀMBIT DE L’ANTIC CAMP DE GOLF DE CAN BOSC A SANT FELIU DE CODINES per l’important impacte ambiental i sobre la biodiversitat del connector biològic ENPE Gallifa i ENPE Sant Miquel del Fai-Bertí, per l’impacte acústic sobre els municipis de Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja i Gallifa, i per l’incompliment sostingut i reiterat de les condicions de la Llicència d’activitat que va atorgar l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines i l’Oficina Ambiental Unificada de Barcelona OGAU.

-ASSOCIACIÓ PER A L’ESTUDI I DEFENSA DE LA NATURA – ADENC

-COORDINADORA PER LA SALVAGUARDA DEL MONTSENY  – CSM

-EL FANAL-COL.LECTIU CULTURAL I ECOLOGISTA DEL MOIANÈS

-COL.LECTIU CODINES VERDES 

SOS VALLÈS 

Les entitats hem fet la denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient i als Mossos per que actuïn d’Ofici si consideren que hi ha delictes o infraccions administratives i legals. La denúncia s’ha realitzat al mateix temps al Fiscal de Medi Ambient, als Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya i als Mossos d’Esquadra, a la unitat de recerca ambiental. Les entitats denunciants són entitats ecologistes en defensa de la natura i la biodiversitat al Vallès i formen part de la Plataforma SOS Vallès.

SOS VALLÈS que es va agrupar l’any 2020 com a plataforma d’entitats a propòsit de la Declaració d’Emergència Ambiental per part de la Generalitat de Catalunya, i la necessitat de reaccionar i denunciar els impactes ambientals que degraden la natura amb el vist i plau de les administracions, en l’actual situació de crisi ambiental i climàtica. El Vallès és un territori amb conflictes permanents, per la seva coexistència i abús de les activitats urbanes i de consum, en front l’activitat primària agrícola i la necessitat de  preservació del medi natural amb proximitat als espais naturals protegits.

LES IRREGULARITATS DEL CIRCUIT DE MOTOCRÒS.

  1. a) Ocupació per part del Circuit de Motocròs d’una part de la finca no contemplada a la llicència d’activitat ni projecte i ampliació del perímetre que té fixada l’activitat. Aquesta part afectada tenia alt interès ambiental, tant a nivell del sòl com de flora i fauna.
  2. b) Degradació global de la finca de l’antic camp de golf pel seu ús no delimitat i no afitat amb ocupació i aparcament indiscriminat de vehicles i motos, inclosos moviments de terres amb degradació del substrat del sòl.
  3. c) Incompliment de pràcticament totes les mesures indicades a la Llicència Ambiental e qüestions de Mesures de Protecció del Nedi Natural.
  4. d) Afectació d’impacte sonor no avaluat en edificis d’habitatge del municipi de Sant Feliu de Codines, per la modificació de la ubicació de l’activitat.
  5. e) S’aporta un Informe Tècnic amb fotografies i estudi de l’ecosistema on s’han produït els impactes ambientals amb desconeixement i desinterès de l’administració

S’ha comunicat aquesta denúncia a les següents administracions amb sol·licituds personalitzades ja que la situació És MOLT GREU i cal una intervenció de TANCAMENT PROVISIONAL DE L’ACTIVITAT:

A l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines. S’Aporta un informe ambiental de denúncia de l’activitat de Motocròs al municipi de Sant Feliu de Codines, amb múltiples irregularitats i incompliments de les condicions de Llicència. Es sol·licita a l’Ajuntament que com administració responsable de la vigilància de les actuacions i activitats sotmeses a llicència, faci inspecció, informe i actuacions de disciplina que corresponguin, per a que no exposi la seva administració en actituds punibles penals, i que trameti la informació i documentació municipal que calgui als òrgans competents de la Generalitat de Catalunya i a la Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona.

Sol·licitem a la Fiscalia, com a responsable de la vigilància de les actuacions sotmeses a llicència, obri expedient de faltes administratives i/o penals , faci inspecció, informe i actuacions de disciplina que corresponguin, per a que l’administració responsable faci complir els actes administratius que limiten aquesta activitat contra el medi ambient, i en cas que hi hagi actituds punibles penals, que es valori l’obertura d’un judici per avaluar la il·legalitat de l’activitat, i que determini mesures cautelaríssimes, i que trameti la informació i documentació que calgui als òrgans competents de la generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines.

A l’Àrea Central de Medi Ambient (ACME) d’Investigació en Medi Ambient Natural de Mossos d’Esquadra, és la unitat que té competències en matèria d’ordenació del territori i medi ambient, que comprovin la denuncia de l’activitat irregular de Motocròs al municipi de Sant Feliu de Codines, amb múltiples irregularitats i incompliments de les condicions de Llicència atorgades per la generalitat de Catalunya amb greu impacte al medi Ambient. Que aquesta unitat policial d’investigació medi ambiental, com a responsable de la vigilància de les actuacions sotmeses a llicència, obri expedient de faltes administratives i/o penals , faci inspecció, informe i actuacions de disciplina que corresponguin, per a que l’administració responsable faci complir els actes administratius que limiten aquesta activitat contra el medi ambient, i en cas que hi hagi actituds punibles penals, que es valori l’obertura d’un judici per avaluar la il·legalitat de l’activitat, i que determini mesures de suspensió i tancament provisional de l’activitat,, i que trameti la informació i documentació que calgui als òrgans competents de la Generalitat de Catalunya, la Fiscalia de Medi Ambient i l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines a aquests efectes.

-Al Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat-Generalitat de Catalunya. Aportem al departament de Medi Ambient de GENCAT que tramiti amb urgència a tots els òrgans competents de la Generalitat de Catalunya a tots els departaments de Polítiques Digitals i Territori i d’Acció Climàtica-DARPA (OTAA, OGAU, Acció Climàtica, Biodiversitat i Patrimoni Natural)  aquest informe ambiental de denuncia de l’activitat de Motocròs al municipi de Sant Feliu de Codines, amb múltiples irregularitats i incompliments de les condicions de Llicència.

Sol·licitem Que aquesta administració, com a responsable i òrgan ambiental de la vigilància de les actuacions sotmeses a Llicència i avaluació ambiental, faci inspecció, informe i actuacions de disciplina que correspongui, per a que no exposi la seva administració en actituds punibles penals, que plantegi la suspensió provisional de l’activitat mentre s’avalua l’expedient, i trameti la informació i documentació que calgui als òrgans competents la Fiscalia de Medi Ambient de Barcelona.

S’aporta com ANNEX A LA DENÚNCIA l’Informe Tècnic Ambiental.

Les entitats signant de la DENÚNCIA AMBIENTAL, el Vallès a 10 de març 2022

ASSOCIACIÓ PER A L’ESTUDI I DEFENSA DE LA NATURA – ADENC

https://adenc.cat/

COORDINADORA PER LA SALVAGUARDA DEL MONTSENY  – CSM

https://www.salvaguardamontseny.cat/

EL FANAL-COL.LECTIU CULTURAL I ECOLOGISTA DEL MOIANÈS

https://elfanal.wixsite.com/elfanal

COL.LECTIU CODINES VERDES 

https://www.somvalles.cat/noticia/76739/la-plataforma-sos-valles-rebutja-la-creacio-dun-circuit-de-motocros-a-sant-feliu-de-codine

SOS VALLÈS 

https://sosvalles.blogspot.com/

 

NOTA DE PREMSA PDF

Escrit per  Adenc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *