L’educació ambiental és un valor que cal impulsar en la nostra societat. Des de l’ADENC fa molts anys que hi treballem des de vessants ben diferents.

Oferim activitats guiades per a centres i col·lectius interessats.

 

Impulsem nous projectes d’aprenentatge i servei.

Oferim recursos educatius gratuïts per a totes les persones que els vulguin aprofitar i compartir.

Podeu estar ben tranquils, a l’ADENC apliquem la normativa vigent i prenem totes les mesures de seguretat establertes per tal de reduir al mínim el risc de contagi pel coronavirus tant per a l’alumnat i professorat, com per als nostres treballadors. Podeu consultar els protocols de seguretat a la nostra web.

Oferim activitats guiades

Si vols que vinguem a fer una sortida amb el vostre centre o una activitat a l’aula, tria l’activitat i contacta amb l’ADENC.

Educació primària

Educació secundària i superior

Alguns ajuntaments incorporen activitats nostres a les seves programacions anuals: Sabadell, Terrassa, Castellar del Vallès…

A l’ADENC estem oberts a col·laborar en altres activitats que vulgueu dur a terme des de centre educatiu, realitzem activitats a mida, col·laborem en projectes d’aprenentatge servei… Feu-nos arribar la vostra proposta i l’atendrem.

Projectes d’aprenentatge servei (APS) i servei comunitari (SC)

Col·laborem amb diferents centres educatius per realitzar conjuntament projectes d’aprenentatge servei i servei comunitari. Com a entitat ecologista volem implicar els participants en la millora del seu entorn natural o urbà més proper. Volem fer xarxa, donar a conèixer les necessitats i fragilitats dels nostres ecosistemes. Creiem que els projectes d’educació per a l’acció potencien les habilitats que necessitem per millorar el nostre món ara i en el futur.

Aquí teniu alguns exemples de col·laboracions que hem fet:

Si com a centre educatiu us heu proposat impulsar un projecte ambiental en el qual podem encaixar, podem parlar-ne per traçar futures col·laboracions.

Recursos educatius gratuïts

A continuació teniu un seguit de materials educatius diversos a la vostra disposició. Aquí hi trobareu des de guies tècniques i suports visuals, fins a enllaços web i cursos que es poden utilitzar per a realitzar activitats d’educació ambiental. Tots aquests documents han estat elaborats per l’ADENC.

Exposició formada per 14 plafons on es fa un repàs a l’estat del Ripoll i els reptes que cal afrontar per recuperar la seva qualitat ecològica. Material educatiu emmarcat en el projecte “Fes reviure el Ripoll” , un projecte de custòdia del territori engegat per l’ADENC.

Plafons exposició:

Guia didàctica El Ripoll de la mà dels ocells. Inclou un seguit de propostes d’activitats (treball previ a l’aula, sortida de camp, treball posterior, avaluació), així com les orientacions pedagògiques per a dur-les a terme. Aquests recursos s’han elaborat gràcies a la subvenció de la Diputació de Barcelona i al procés participatiu del Retorn Social de la CRIDA 2018.

A continuació trobareu el material educatiu amb els dossiers de treball per l’alumnat:

Proposta de projecte de servei comunitari per l’alumnat de secundària per conèixer i donar a conèixer el riu Ripoll, tot participant en accions de millora del riu i el seu entorn. Material educatiu emmarcat en el projecte “Fes reviure el Ripoll”, un projecte de custòdia del territori engegat per l’ADENC.

A continuació trobareu el material didàctic en relació a la proposta de projecte:

Aquesta proposta didàctica consta d’una exposició i d’una guia didàctica, en què es mostra la importància dels espais naturals que envolten les zones urbanes

Material elaborats en una campanya d’educació ambiental per fomentar la sostenibilitat domèstica.

Aquest dossier tècnic us permetrà disposar d’algunes informacions importants en el coneixement de la diversitat funcional. També trobareu com ens hi podem adaptar, i amb quines eines comptem per a treballar amb una o altra.

Blog del curs de Biodiversitat i canvi climàtic. Recursos per al professorat de secundària en relació a les dues grans amenaces globals del medi natural: el Canvi Climàtic i la pèrdua de Biodiversitat a tots els nivells.