L’educació ambiental és una de les principals tasques que realitzem des de l’ADENC. A part de les diferents sortides naturalístiques i activitats que organitzem, a l’ADENC també oferim una sèrie de recursos educatius dirigits a escoles i instituts. Totes les activitats estan pensades per a cobrir les necessitats pedagògiques dels currículums escolars, i així complementar i ampliar les unitats didàctiques mitjançant activitats més pràctiques.

Hem elaborat dos fulletons diferents amb l’oferta d’activitats, tant per primària com per secundària:

Oferta d’educació ambiental

Les activitats es divideixen entre, les ja clàssiques activitats dirigides a l’aula i els itineraris de descoberta de l’entorn. A més, desde l’ADENC us podem oferir recursos i materials elaborats i de qualitat que poden facilitar al professorat la realització de la seva tasca diària per a concienciar als més joves sobre el respecte pel medi.

L’ADENC estem oberts a col·laborar en qualsevol altra activitat que vulgueu dur a terme des del centre educatiu. Dins el programa Ciutat i Escola de l’Ajuntament de Sabadell, oferim diverses activitats, trobareu la descripció detallada de cada activitat i informació aquí.

D’altra banda, i com sempre, realitzem activitats a mida, col·laborem en projectes d’aprenentatge servei… Feu-nos arribar la vostra proposta i l’atendrem.

Recursos educatius

A continuació teniu un seguit de materials educatius diversos a la vostra disposició. Aquí hi trobareu desde guies tècniques i suports visuals, fins a enllaços web i cursos que es poden utilitzar per a realitzar activitats d’educació ambiental. Tots aquests documents han estat elaborats per l’ADENC.

Guia didàctica El Ripoll de la mà dels ocells. Inclou un seguit de propostes d’activitats (treball previ a l’aula, sortida de camp, treball posterior, avaluació), així com les orientacions pedagògiques per a dur-les a terme.

A continuació trobareu el material educatiu amb els dossiers de treball per l’alumnat:

 

Aquesta proposta didàctica consta d’una exposició i d’una guia didàctica, en què es mostra la importància dels espais naturals que envolten les zones urbanes

Blog del curs de Biodiversitat i canvi climàtic. Recursos per al professorat de secundària en relació a les dues grans amenaces globals del medi natural: el Canvi Climàtic i la pèrdua de Biodiversitat a tots els nivells.

Exposició “Fes reviure el Ripoll” està format per 14 plafons on es fa un repàs a l’estat del Ripoll i els reptes que cal afrontar per recuperar la seva qualitat ecològica.

Plafons exposició:

Material elaborats en una campanya d’educació ambiental per fomentar la sostenibilitat domèstica.

Aquest dossier tècnic us permetrà disposar d’algunes informacions importants en el coneixement de la diversitat funcional. També trobareu com ens hi podem adaptar, i amb quines eines comptem per a treballar amb una o altra.