Exit de participació a la cinquena Festa del Riu

27 abr. 2014
Fes reviure el Ripoll - Festa del Riu
0 Comentaris
Prop de quatre-centes persones han passat aquest matí, 27 d’abril per l’àrea d’esbarjo del Molí de l’Amat al riu Ripoll, per participar en la cinquena festa del riu organitzada per l’Adenc.
 Les activitats han començat a les 10 del matí, amb l’itinerari “els molins del riu Ripoll” a càrrec de l’associació, “Els amics del Ripoll”, en el qual els assistents han pogut conèixer de primera mà el patrimoni històric industrial del riu.
Els més petits han pogut participar a la gimcana de les granotes, on més d’un centenar de nens i nenes han anat realitzant tot de proves on han conegut una mica millor les granotes i gripaus que viuen al riu Ripoll, com són, on s’amaguen, de què s’alimenten, han pogut dibuixar una carota de granota, construir una petita balsa i també descobrir els macroinvertebrats, petites larves aquàtiques d’insectes que viuen dins l’aigua. Després de realitzar totes les proves, han pogut ballar amb “Les Granotes dels Gegants de Sabadell” .
A les onze del matí ha començat un itinerari geològic pel riu per on hem pogut conèixer la història geològica del riu i en particular dels singulars talussos que hi tenim.Els més petits han pogut participar també en el taller “els camins de l’aigua” organitzat per CASSA, on han pogut conèixer la importància de fer un ús responsable de l’aigua a les nostres llars.

El sol que finalment s’ha imposat durant el matí, ha permès la realització del taller de cuina solar, on s’ha pogut cuinar diferents plats com ous amb sobrassada, xoriços o fins i tot un pastís.
Al llarg de tot el matí el Centre de Teràpies Naturals “Espai Obert”, ha realitzat una sèrie de demostracions de teràpies Reiki, per tal donar a conèixer aquestes pràctiques.
El col.lectiu ANDI-Down Sabadell ha col.laborat també a la festa amb un servei de bar i han repartit la xocolata desfeta amb melindros que, com cada any, han preparat les “Mares xocolateres”.
 La festa s’ha tancat amb l’actuació del pallasso Pau Pèrrim Pessim, que ha fet riure petits i grans.L’ADENC vol agrair a totes les entitats que han participat en l’organització de la festa, ja que sense elles no hauria estat possible: ANDI-Down Sabadell, Amics del Ripoll, Campanya Contra el Quart Cinturó, CASSA, CFRST Torreferrussa, Creu Roja Sabadell, Espai Obert-Centre de Teràpies Naturals, Gegants de Sabadell, Mares xocolateres, Pallasso Pau Pèrrim Pèssim, Projecte Rius-Associació Hàbitats, Xaloc i Xalest.

 

 

Escrit per  Daba System

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *