Iniciem el voluntariat de seguiment de les papallones urbanes (uBMS) a Sabadell

Aquest any 2021 Sabadell s’ha sumat a la iniciativa de ciència ciutadana de seguiment i observació de papallones urbanes uBMS (Urban Butterfly Monitoring Scheme), sent la tercera ciutat de l’Estat Espanyol a sumar-se a aquesta iniciativa, juntament amb Barcelona i Madrid. Aquest és un projecte impulsat pel CREAF, on també hi participa l’ADENC i Replantegem.

A partir de la col·laboració ciutadana i el voluntariat, aquest projecte pretén conèixer l’estat de les poblacions i les diferents espècies de papallones presents a la ciutat, amb l’objectiu d’obtenir informació útil que permeti fer una gestió dels espais urbans que fomenti la conservació d’aquests animals.

Les papallones diürnes, de les quals se’n fa seguiment, a més a més de ser un grup d’insectes apreciat pel seu atractiu i la seva funció pol·linitzadora, tenen un conjunt de característiques que les fan unes excel·lents bioindicadores, és a dir, la seva presència i els canvis en les poblacions al llarg del temps, ens poden donar molta informació sobre l’estat de les ciutats i dels seus espais verds.

D’aquesta forma, conèixer l’evolució de les poblacions de papallones a Sabadell, permetrà que en un futur la gestió del conjunt dels espais verds de la ciutat, els parcs i els jardins, es facin en clau de millora en la conservació de les papallones i de moltes altres espècies representatives de la biodiversitat urbana, transformant també aquests espais en zones més saludables i de major qualitat.

Si vols participar de voluntari en aquest projecte, pots inscriure’t al següent enllaç omplint el formulari, i tot seguit ens posarem en contacte amb tu.

Política de gestió de dades: Amb aquest formulari, accepto que l’ADENC gestioni i faci ús de les dades proporcionades, sempre dins la normativa vigent del Reglament General de Protecció de dades de la Unió Europea 2016/679. L’ADENC utilitza les dades proporcionades per a gestionar les activitats, notificacions i la seva relació contractual amb l'interessat. Puc accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal i com es detalla a la Política de Privacitat.

També pots inscriure’t a la següent pàgina web, per seleccionar el parc urbà on t’agradaria realitzar el seguiment de papallones: https://ubmsapp.creaf.cat/solicitud/new/ca/

Escrit per  ADENC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *