L’Aixada es mou

25 jul. 2014
Sense categoria
0 Comentaris

L’Aixada és el grup que gestiona l’hort de l’ADENC. i està format bàsicament per membres de l’entitat. Aquesta temporada s’ha renovat el grup, actualment el formen l’Arantxa, la Cristina, el Jesús, el Josep Antoni i la Rosa Maria.

Enguany vam iniciar la temporada fent una reestructuració dels bancals (amb l’inestimable ajut del Benjamín), vam remoure la terra, vam treure moltes arrels de grama, vam adobar i vam adaptar el reg gota a gota.


Seguint la rotació de cultius iniciada el 2012, aquest any hem plantat: faves, pèsols, bledes, patates, enciams, ruca, cebes, porros, alls, carbasses, carbassons, cogombres, mongetes, raves, pastanagues, api, julivert, remolatxa, albergínies, pebrots, meló i síndries.

També hem ampliat el jardí d’aromàtiques: al romaní, la menta, la tarongina, la farigola, la sàlvia, l’orenga i el fonoll, li hem afegit l’espígol, el boixac, la sajolida i l’estèvia. Aquest jardinet s’ha convertit en la llar d’una gran varietat d’insectes, afegint una riquesa natural inesperada i incrementant el valor ecològic del nostre hort.

Ens hem iniciat en la pràctica de la selecció, extracció, tractament i emmagatzematge de llavors. Així podrem continuar i millorar l’experiència de fer el nostre propi planter.

Però no tot han estat èxits i facilitats. Hem hagut d’investigar i aplicar formes de lluita (amb un respecte escrupolós pel medi) contra alguns intrusos molestos com els fongs (oïdi i míldiu), pugó i el nostre amic talp.

Repetirem la jornada de portes obertes que vam fer al juny el proper 11 d’octubre. Potser l’hort no estarà tant ufanós com ara, però nosaltres estarem encantats de rebre-us i que passeu una bona estona amb nosaltres gaudint de l’hort.

Si voleu mantenir-vos informats del que fem, ens podeu visitar al nostre blog.

Escrit per  Daba System

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *