Nit Amfíbia

El passat divendres 6 de maig ens vam trobar tot una colla, una vintena de persones, per sentir i observar amfibis al riu Ripoll. El dia havia esta humit i el vespre i nit també es presentaven així, un clima ideal,  per als nostres amfibis, amants de l’aigua i els ambients humits.
El punt de trobada, l’àrea d’esbarjo del Molí de l’Amat, a les 8 del vespre, aproximadament una hora abans de que es fes fosc. Primerament vam sentir les explicacions de la nostra experta, la Sandra Saura, que ens va parlar dels diferents amfibis que podíem trobar al riu: com eren, on vivien, quin era el seu cant, les amenaces que afronten…
Un cop instruïts tots els assistents en  quins animals podíem trobar i com reconèixer-los, tant amb la vista com amb l’oïda, vam iniciar la nostra “expedició”. Durant el vespre, vam observar i escoltar en quatre  punts del riu: el primer, les basses del terciari, aigües amunt, a l’àrea de pícnic de Sant Vicenç de Jonquera, als altres tres, les basses que hi ha al tram que va des del Molí de l’Amat fins a la Font dels Gitanos, de les tres basses, una va ser habilitada per l’ajuntament ja fa anys i les altres dues, van ser habilitades per l’Adenc, l’any 2013.
A les basses del terciari, la Granota verda i la Reineta, cantaven a “tuti pleni”, des del camí, vam poder comptar més de 50 granotes verdes, ja fos surant a l’aigua o bé als marges de les basses, la Reineta en canvi, tot i que la vam sentir, no la vam poder veure, ja que estava amagada entre el canyís. A les basses del tram entre el Molí de l’Amat i la Font dels Gitanos, només vam poder veure i sentir la Granota verda, la Reineta prefereix un hàbitat amb més canyís on amagar-se i a les basses, la massa de vegetació encara no és prou significativa com per poder atraure aquesta espècie, caldrà esperar uns anys a que l’hàbitat millori pugui se adequat per la Reineta.

 

Granota verda. foto: David López Bosch

 

Granota verda. Foto: David López Bosch

Escrit per  Daba System

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *