Nova embranzida del projecte Via Verda Collserola – Sant Llorenç del Munt

Ahir dimecres 27 de març de 2019, amb el suport del Departament de Geografia de la UAB l’Associació ecologista i ambientalista ADENC, va fer una primera Convocatòria amb les administracions competents per recuperar el projecte històric de l’Espai Natural Via Verda del Vallès Collserola-Sant Llorenç del Munt i posar fil a l’agulla per crear un instrument de governança en forma d’Associació de Municipis per tal d’avançar en la gestió territorial d’aquest Espai Natural d’important utilització social i valua ambiental

En la reunió van participar alguns dels regidors i tècnics de medi ambient dels Ajuntaments de Castellar del Vallès, Terrassa, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Sant Cugat i Cerdanyola del Vallès. També van formar part de la reunió els directors dels Parcs Naturals de Collserola i Sant Llorenç del Munt i l’Obac i, representants de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A la reunió es va presentar la proposta de creació de l’Associació de Municipis, juntament amb un Pla de Treball i una proposta d’Estatuts que la facin viable, sostenible i participativa. Aquestes propostes van tenir molt bona rebuda i es va acordar seguir treballant en aquesta direcció vers una propera etapa per la III Conferencies dels Espais Naturals de la Plana del Vallès el 2 i 3 de Maig a la UAB. Es va valorar molt positivament la creació d’un espai de col·laboració entre les administracions, la societat civil i la universitat-UAB. Un dels arguments i objectius més compartits és el d’afrontar la gestió territorial d’aquest espai natural, amb una visió supramunicipal, fonamentalment per assolir objectius ambiciosos per dinamitzar, protegir i conservar aquests espais naturals que actuen com “pulmó” de la qualitat ambiental i d’estabilitzador climàtic, a la vegada que tenen una important funció d’us ciutadà, en un entorn de més de 700.000 persones residents i que encabeix una universitat UAB amb més de 50.000 estudiants i professors.

 

Escrit per  Adenc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *