Plantada amb escoles al bosc de Castellarnau

19 febr. 2018
Parc Grípia Ribatallada - Plantades Grípia Ribatallada
0 Comentaris

Després de les ventades de 2014 són molts els esforços que s’han fet al Vallès per tal de gestionar els boscos afectats: retirada dels troncs caiguts, reforestació algunes zones, estudis de la successió ecològica posterior a la gran pertorbació del vent, etc.

En relació a totes aquestes accions que s’estan duent a terme, el passat divendres 16 de febrer l’ADENC va col·laborar amb l’Ajuntament de Sabadell en una plantada al bosc de Castellarnau. Aquest cop els protagonistes han sigut els alumnes de les properes escoles de Can Llong i Mas Boadella, que van poder plantar pins blancs (Pinus halepensis), alzines (Quercus ilex), romanís (Rosmarinus officinalis) i espígols (Lavandula latifolia). De la mà dels nostres monitors, els nens i nenes van poder conèixer aquestes espècies de primera mà, alhora que coneixien més a fons el fenomen de la ventada i aprenien quines espècies eren més resistents a les pertorbacions. Acabada la plantada també van tenir un moment per fer un repàs de les principals espècies d’animals que trobem a la nostra comarca.

Malgrat que el bosc de Castellarnau no ha sigut el més afectat per les ventades, mostrant símptomes de tenir resistència a la pertorbació, ja que moltes espècies rebrotadores comencen a recuperar-se, la plantada és una actuació estratègica duta a terme als marges dels camins principals d’accés al bosc. El bosc de Castellarnau és una zona molt freqüentada i els seus visitants han obert nous camins posteriorment al 2014. A part de la proliferació de camins, alguns usuaris no tenen un comportament molt responsable amb el medi i s’hi poden trobar deixalles i porqueria de manera molt generalitzada, de manera que plantar en els marges dels camins principals és una acció enfocada a dificultar la creació de nous camins.

Tot i així, són més els esforços que caldria fer en general per tal que els visitants als boscos, i en concret en el de Castellarnau, tinguin una actitud més responsable amb l’entorn.

Escrit per  David López-Bosch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *