Plantada popular al riu Ripoll

2 abr. 2017
Fes reviure el Ripoll - Plantades Ripoll
0 Comentaris
Avui dos d’abril a les 9 del matí els organitzadors de la nova plantada popular en hem trobat a l’Adenc, on hem recollit tot el material necessari per la plantada, i ens hem dirigit al riu Ripoll a la zona del Molí de l’Amat, allà hem pogut comprovar els efectes de les últimes pluges, el cabal del riu és molt més generós que en altres èpoques de l’any i està tot molt enfangat, però les plantes han resistit la riuada, i ara a la primavera, tots els arbres que hem plantat durant la passada tardor ja estant traient la fulla, les baixes són molt poques, gairebé el 100 % del que vam plantar, han sobreviscut a l’hivern!
 El primer que hem fet ha estat distribuir els arbres que calia plantar. Mentre cantaven els gafarrons, les primeres reinetes, i algun rossinyol bord, hem anat deixant primer les sargues, a primera línia, prop de l’aigua, i després, una mica més lluny els gatells. Aquest arbres s’han plantat a la zona on durant aquest hivern, els voluntaris de l’Adenc, hem estat treballant en l’extracció manual de la canya americana (Arundo donax), una espècie invasora que impedeix el creixement de les plantes autòctones pròpies del bosc de ribera.Un cop plantats els arbres grans ha estat el torn dels lliris grocs, les bogues i els saulics, que hem plantat prop de les basses que hi ha la zona. Esperem que aquest arbres arrelin bé i creixin ben alts, si més no, avui els hem deixat amb una bona reserva d’aigua per aquesta primavera!
Per aquest plantada s’ha comptat novament amb el finançament aconseguit amb la campanya d’apadrinament que va engegar l’Adenc al 2016. La campanya d’apadrinament continuarà vigent durant tot el 2017 les aportacions econòmiques es poden, fent un donatiu en efectiu a les oficines de l’entitat o bé  fer  través del blog http://dom.cat/16fm
Conjunt d’arbres apadrinats

 

Plantant un gatell

 

Lliris i boga a la bassa

 

Plantant una sarga

Escrit per  Daba System

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *