Primera jornada d’anellament científic de la tardor al riu Ripoll

Cadernera
Aquest matí ha estat un bon dia pels anelladors que han estat treballant al riu Ripoll, ja que s’han anellat un total de 43 ejemplars, en alguns casos es tractava d’ocells migradors que estan baixant cap a l’Africa des del nord d’Europa i que s’han aturat prop del riu Ripoll per descansar i alimentar-se.
L’espècie més abundant ha estat el Tallarol de casquet (sylvia atricapilla) amb 10 mascles i 9 femelles, el tallarol de casquet és una espècie que acostuma a caure a les nostres xarxes, però en aquest cas, l’elevat nombre d’exemplars anellats, es deu segurament, a la utilitzacó d’un reclam d’aquesta espècie. El segueix de lluny el Pit-roig (Erithacus rubecula)  amb set exemplars capturats, un d’ells recuperat d’una altra jornada d’anellament al mateix indret.
Hem anellat també 5 exemplars de Mosquiter comú (Phylloscopus collybita) i  5 exemplars de Rossinyol bord (Cettia cetti) 3 mascles i dues femelles, un d’ells també recuperat d’altres jornades d’anellament.  Del grup dels tallarols hem anellat també un mascle Tallarol capnegre (Sylvia melanocephala). Del grup dels fringíl·lids, hem anellat un mascle de Pinsà (Fringillia coelebs)  i dues Caderneres ( Carcuelis carduelis). L’ocell més gran que s’ha anellat ha estat la Merla (Turdus merula) i dos dels ocells més petits de Catalunya: el Cargolet (Troglodytes troglodytes) i el Bruel (Regulus ignicapillus).
 
Mesura de la primària
Pit-roig

 

fixant l’edat del cargolet

Escrit per  Daba System

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *