REFENT PRECINTES I FENT RODES DE PREMSA NO N’HI HA PROU!

L’activitat d’extracció d’àrids i abocament de terres netes, brutes i altres productes que es desenvolupa a Can Carerac no disposa de la preceptiva llicència municipal. Per aquest motiu l’Ajuntament des del novembre de 2018 ha ordenat el seu cessament, n’ha ordenat el seu precinte, fins a tres vegades, i la retirada del material i maquinària vinculats a l’activitat.

El fet que disposi d’autorització de la Generalitat, només per a l’extracció d’àrids, és irrellevant pel que respecta a les competències municipals. Avui, 18 de setembre de 2019, l’Ajuntament ha ordenat per tercera vegada el precinte de l’activitat i de seguida ha corregut a fer-ne una roda de premsa. Però a les tres de la tarda l’empresari ha tornat a trencar el precinte.

Aquesta tarda la circulació de camions descarregant la seva càrrega ha estat continua i no sembla que l’Ajuntament vagi a fer res per evitar-ho. Tampoc sembla que vagi a fer res perquè aquest empresari compleixi totes les ordres que el propi Ajuntament li ha donat. És que potser hi ha ciutadans de primera i ciutadans de segona?

Proposem que, davant dels incompliments reiterats de l’empresari, l’Ajuntament interposi una querella criminal contra ell per delicte o delictes de desobediència. Estem preocupats per tots els abocaments incontrolats que en els darrers 20 anys s’hi han fet, i que poden haver malmès per unes quantes generacions el nostre medi ambient, incloses les nostres aigües subterrànies. Per això també proposem que l’Ajuntament dugui a terme les accions pertinents per analitzar els productes i terres abocades, i la sanitat de les aigües subterrànies en fonts, pous i nivell freàtic.

Tot això, sense perjudici que s’hagi pogut produir algun delicte contra el medi ambient.

Caldes de Montbui, 18 de setembre de 2019.

Grup de veïnes i veïns de Caldes preocupats pel medi ambient a la zona de Can Carerac

NOTA 1. Adjuntem un resum-aproximació dels antecedents de l’activitat extractiva de Can Carerac.

NOTA 2. Adjuntem un vídeo de l’entrada d’un camió avui a les 14.35 hores. Es pot veure l’entrada per la porta principal, amb els dos blocs de formigó apartat i la porta oberta sense el precinte. Posteriorment es veu un talús refet, que és per on entraven els camions fins avui.

Escrit per  Adenc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *