Sortida de libèl·lules a Gallecs

12 jul. 2015
Activitats Naturalistes - Libèl·lules
0 Comentaris
El dia 20 de juny vam realitzar una sortida a l’espai natural de Gallecs, acompanyats de Xavi Mayou, membre del grup d’estudi de libèl·lules Oxygastra, vam visitar les basses va construir el Grup de Defensa de Rèptils i Amfibis de Gallecs per potenciar la conservació dels amfibis i i rèptils. En aquestes basses, el grup Oxygastra està realitzant un estudi de les poblacions de libèl·lules que inclou el marcatge dels exemplars capturats.
Durant el matí vam poder observar diferents espècies de libèl·lules i vam veure en directe diferents pautes del seu comportament: defensa del territori per part dels mascles, còpules, posta d’ous per part de les femelles i també algunes exúvies de larves que havien emergit aquella mateixa nit.
Al es basses de Can Jornet vam poder observar tres espècies diferents de libèl·lules: Ischnura graellsi, Crocothemis erythraea, i Anax imperator. A la bassa del Torrent dels Oms, vam poder observar, amés d’aquestes 3 espècies: Libellula depressa, Sympetrum fonscolombei i Orthetrum cancellatum.
 
Si voleu saber més coses de libèl·lules podeu consultar la web del grup Oxygastra: www.oxygastra.org/

Exúvia d’anisopter

 

Femella de Ischnura graellsi ponent ous

 

Bassa del Torrent dels Oms

 

Exemplar de Sympetrum fonscolombei marcat

 

 

Escrit per  Daba System

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *