Sortida naturalista al riu Ripoll

14 juny 2015
Activitats Naturalistes - Fes reviure el Ripoll
0 Comentaris
El passat dia 31 de maig, el grup de “Fes reviure el Ripoll” va organitzar una sortida aigües amunt de la zona on estem treballant en la seva recuperació, concretament vam fer un recorregut que va anar des de l’ermita de les Arenes fins a la confluència del riu Ripoll amb la Riera de Castelló, també vam seguir un tram amunt la riera de Castelló.
Aquesta part del riu Ripoll, està molt més ben conservada que la que travessa la ciutat de Sabadell, i podem observar zones amb un bosc de ribera format per salses, pollancres i àlbers. També vam observar alguns animals com libèl·lules, granotes verdes, ànecs collverds, bernats pescaires, barbs i fins i tot un tímid visó americà. Dins de l’aigua també vam trobar molts macroinvertebrats: larves de libèl·lula, efemeròpters i nedadors d’espatlles. Destacaríem també una gran presència d’algues, que en alguns trams cobria tota la massa d’aigua.
La riera de Castelló, és un rierol en molt bon estat, amb una aigua transparent i totalment lliure d’algues, hi vam trobar moltes larves de libèl·lula, diferents espècies de libèl·lules ja adultes i també molts barbs.
Efemeròpter del grup dels bètids.
Els petits animalosn negres i ovalats
son curstacis, del grups dels ostracodes
Larva de libèl·lula del grup dels zigòpters

 

Una altra libèl·lula del grup dels zigòpters

 

Barb
Granota verda. Foto: F.Rodriguez

 

Anec collverd. Foto. F.rodriguez

 

Libèl.lula,Orthetrum cancellatum, mascle  Foto: F.Rodriguez

 

Nedador d’espatlles

Escrit per  Daba System

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *