Vivim, respirem, rePLANTegem Sabadell és un projecte que té l’objectiu de repensar de forma col·lectiva la ciutat en clau sostenible. Busquem millorar la qualitat dels espais urbans de Sabadell, fent-los més acollidors per les persones i tots els seus habitants. Una iniciativa per reverdir la ciutat, afavorint la fauna i flora autòctones, augmentant la biodiversitat de la ciutat i millorant la qualitat de l’aire.

Aquest projecte és una iniciativa conjunta entre ADENCUrbaNins, un col·lectiu d’arquitectes i urbanistes, i els centres d’investigació i recerca Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC).

Gràcies al suport obtingut en el procés participatiu “Construint Ciutat 2019” de l’Ajuntament de Sabadell, el projecte es durà a terme el curs 2019-20, a la zona nord de la ciutat. La proposta es tracta d’un procés de diagnosi i propostes col·lectives, on volem que la ciutadania, entitats, col·lectius de barri i la comunitat educativa s’impliquin en repensar i transformar Sabadell en una ciutat més amable, saludable i sostenible per a totes.

Es debatrà col·lectivament sobre com millorar la ciutat de Sabadell, engegant una prova pilot de ciència ciutadana per conèixer amb precisió els punts amb més contaminació atmosfèrica. I finalment posarem en marxa les primeres mesures decidides conjuntament per afavorir els corredors biològics i les zones verdes de la ciutat, mitjançant diferents actuacions, com per exemple, col·locació de jardineres o horts urbans, fins a col·locació de caixes niu per ocells.

ESPAIS DE PARTICIPACIÓ